Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Netwerken T-Mobile en KPN krijgen 'uitmuntende' beoordeling

08-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Mobiel telefoon jongeren
De mobiele 4- en 5-G netwerken van T-Mobile en KPN zijn van uitmuntende kwaliteit. Dat blijkt uit een beoordeling door het Duitse techbedrijf Umlaut en het eveneens Duitse Connect magazine. Met een score van 962 uit 1000 punten, behaalt T-Mobile dit jaar de hoogste score, ook wereldwijd. KPN doet daar met een score van 954 op 1000 weinig voor onder.
Het netwerk van Vodafone wordt ook als 'zeer goed' beoordeeld, met een puntental van 945 op 1000. T-Mobile wint de Umlaut-test voor de vijfde keer op rij. Het bedrijf behaalt wereldwijd gemeten de beste score wat betreft mobiele connectiviteit. Voor de test werden onder meer beltests, datatests, rij- en looptest uitgevoerd, gebruikmakend van de mobiele netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile.

Data-verwerking en 5G

KPN doet het qua data-verwerking nipt beter dan T-Mobile. Het netwerk van T-Mobile had op zijn beurt, gemeten over de categorieën steden, dorpen, wegen en treinsporen, de beste 5G-dekking.

Bron: Umlaut.com
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!