Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Netbeheerder Liander: 'Wees alert op valse websites'

14-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
laptop online internet (1127x634)
Netbeheerder Liander waarschuwt voor nepvarianten van hun eigen website. Ze worden gemaakt door criminelen die zich voordoen als medewerkers van het bedrijf. Via de valse websites proberen ze klanten over te halen geld over te maken.
"Momenteel zijn er verschillende valse websites opgedoken", schrijft Liander op de echte site. "Het gaat om websites als mijn-liander.me, liander.me en mijn-liander.nl, die zich voordoen als een Liander-website. Maar ze hebben niets met Liander te maken. Criminelen gebruiken deze valse websites om klanten geld afhandig te maken."

'Geef nooit bankgegevens via telefoon'

Volgens de netbeheerder nemen de criminelen eerst telefonisch contact op met de klant. Liander zegt nooit telefonisch contact op te nemen met een klant. "Als iemand u belt die zich voordoet als medewerker van Liander en naar bijvoorbeeld uw bankgegevens vraagt, dan heeft u te maken met een oplichter die toegang probeert te krijgen tot uw bankgegevens", aldus Liander.

Meer over:

fraude
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!