Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NEM blijft rekeningen sturen aan overledene

13-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Afgelopen zomer overlijdt Leonie, de 27-jarige dochter van Cilia Buitink uit Winterswijk. Cilia zorgt ervoor dat allerlei zaken worden afgemeld. Zoals de huur, telefoon, internet en energie.
En bij de energie gaat het mis. Want nadat Cilia telefonisch aan de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) heeft doorgegeven dat Leonie is overleden, komt er toch een rekening over de maand juli, gericht aan Leonie.
Cilia schrijft een brief en legt daarin nogmaals uit dat Leonie er niet meer is. Ook stuurt ze een kopie van de overlijdensakte mee en vraagt ze om de eindafrekening. Maar er volgen nog veel meer brieven en rekeningen van de NEM. Allemaal geadresseerd aan Leonie. In één van die brieven wordt gedreigd met een incassobureau en een boete in verband met contractbreuk. In een andere brief wordt gesuggereerd dat Leonie verhuisd is.
De Belbus brengt Cilia naar de Nederlandse Energie Maatschappij in Rotterdam. Daar krijgt ze excuses en de toezegging dat de NEM de zaak grondig gaat onderzoeken, zodat dit nooit meer kan gebeuren. Ook krijgt Cilia een etentje aangeboden namens de NEM.
Als u de De Belbus nodig heeft, kunt u schrijven naar: Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum, maar u kunt ook mailen naar: belbus@vara.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!