Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Negen maanden wachten op LOI-examen

  •  
07-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
195x90_computer_06.jpg
Deze week helpt de Belbus de 20-jarige Naomi Zentveld. Zij volgt de cursus Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit aan de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI). De cursus is binnen een half jaar af te ronden, maar Naomi is al anderhalf jaar bezig met het halen van haar papiertje.
Wat is het probleem?
Naomi heeft niet alle boeken gekregen die ze nodig heeft, haar stage wordt maar niet beoordeeld en ze krijgt niet de mogelijkheid om examen te doen. Als ze belt met de helpdesk krijgt ze te horen dat ze alles over zal moeten doen. Naomi's droom, om ooit een eigen dierenpension te openen, lijkt verder weg dan ooit.
Teleurgesteld
Wat is er precies gebeurd? Naomi ontvangt twee pakketten met lesstof niet. Dit geldt voor alle studenten van haar jaar. Daarnaast heeft ze twee stages succesvol afgerond, maar de beoordeling daarvan, laat op zich wachten. het lukt haar niet het stageverslag online in te leveren en de aangetekende brief met het verslag die ze na overleg met LOI opstuurt, wordt niet verwerkt. Daarbij komt ook nog dat Naomi geen herexamen kan doen waardoor ze het risico loopt dat de beoordelingen van de vakken die ze wel gehaald heeft, komen te vervallen.
Actie
Naomi zit niet bij de pakken neer. Ze neemt diverse malen contact op met LOI. Resultaat blijft echter uit. Dus bezoeken Rutger Verhoeven en Naomi de LOI om opheldering te krijgen.
LOI
In Leiderdorp heeft LOI het vooral over oplossingen in plaats van verklaringen. Waarom Naomi zo lang heeft moeten wachten op haar boeken en op de mogelijkheid om verslagen in te leveren, wordt niet echt duidelijk. De woordvoerder weet te vertellen dat er een herziening in de wet is. Deze herziening moet worden doorgevoerd voor Naomi verder kan met studeren. Anders kan ze geen officieel erkend diploma halen. De fout zou, kortweg, bij het ministerie liggen. Uit onderzoek van de redactie blijkt dat maar ten dele de problemen te verklaren.  
Oplossing
LOI belooft intern in ieder geval de communicatie te verbeteren. Voor Naomi regelt de instelling boeken, examendata en beoordeling van haar stage. Kan Naomi in ieder geval weer studeren. En ze krijgt bloemen.
Belbus nodig?
Heb je ook de Belbus nodig? Mail dan belbus@vara.nl of schrijf naar Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!