Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Neem eens een stukje goud mee naar huis

22-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
3180152.jpg
Wie eens iets anders van een reisje mee naar huis wil nemen dan belastingvrije parfum, drank of chocolade kan in de toekomst op verschillende luchthavens in Europa een stukje goud uit de automaat trekken.
Het Duitse bedrijf TG-Gold-Spermarkt testte afgelopen week op de luchthaven van Frankfurt een machine met de naam Gold to Go, die na de inworp van geld goud uitspuugt. ,,De reactie van de Aziaten was fantastisch'', zei eigenaar Thomas Geissler. Binnen drie maanden wil hij beginnen met de exploitatie van de machine in de belastingvrije zone op luchthavens, achter de douane.
Uiteindelijk wil het bedrijf vijfhonderd van die machines op luchthavens door heel Europa hebben staan en op treinstations, juwelierszaken en sjieke winkels in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.
Behalve dat het goud een aangename thuiskomst garandeert, is het ook nog eens waardevast en geliefd als belegging in tijden van crisis. Een gram goud uit de automaat kost op het moment 30 euro, er zijn ook grotere stukken te koop. In de machine zit software die de goudprijs in de gaten houdt en de prijs iedere twee minuten aanpast.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!