Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse Staatsloterij waarschuwt voor neptelefoontjes

26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
staatsloterij-logo_06.jpg
De Staatsloterij heeft tientallen meldingen binnengekregen over neptelefoontjes, waarbij de verkopers zich voordoen als medewerkers van de loterij. Gevreesd wordt dat er nog veel meer meldingen binnen zullen komen.
Werkwijze
Vermoedelijk gaat het om een oplichtingspartij die opereert vanuit het buitenland. Mensen worden door de kwaadwillenden gebeld en krijgen dan een aanbod van 20 euro aan staatsloten. Daarnaast is er de mogelijkheid om zogeheten gelukscijfers te kiezen. Ook is er in zomermaanden sprake van een dagelijkse trekking. Dit zijn allemaal zaken die afwijkend zijn van hoe de Nederlandse Staatsloterij speelt. Zo benadrukt de Nederlandse Staatsloterij dat:
  • Zij geen actie heeft waarbij vier gelukscijfers moeten worden gekozen
  • Zij in de komende zomermaanden juni, juli en augustus geen loterij organiseert waarbij een dagelijkse trekking wordt gehouden
  • Zij geen product aanbiedt dat 20 euro per lot kost.
Aangifte
Gedupeerden kunnen aangifte doen bij de politie, Ook kunnen zij hun klacht melden bij de Fraudehelpdesk, aldus een woordvoerder van de Nederlandse Staatsloterij. De loterij heeft de zaak nu zelf in onderzoek.
De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!