Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse specialist beste van Europa

25-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_doktor_medisch_07.jpeg
De Nederlandse maag-, lever-, darmspecialist Peter Mensink van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is de beste van Europa op het gebied van kijkonderzoek in de dunne darm. Mensink heeft daarvoor dinsdag de prijs van de World Organisation on Digestive Endoscopy gewonnen, zo heeft het ziekenhuis woensdag bekendgemaakt.
Sinds enkele jaren is het mogelijk om met een soort dottertechniek een stuk dunne darm te onderzoeken, dat voorheen zonder operatie niet bereikbaar was. Dat kijkonderzoek kan echter complicaties als een ontsteking van de alvleesklier veroorzaken. Mensink is een van de eerste artsen ter wereld die zich speciaal bezighoudt met complicaties van de nog vrij nieuwe techniek. Hij behandelt zelf veel patiënten en heeft veel gepubliceerd. Een van zijn publicaties in het vaktijdschrift Endoscopy geldt ondertussen als standaardwerk.
De wereldorganisatie voor kijkonderzoek in het maagdarmstelsel reikt de prijs uit aan de beste onderzoekers van Oceanië-Azië, Amerika en Europa-Mediterrane landen. Mensink is voor Europa in de prijzen gevallen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!