Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse ondernemers net zo positief als voor crisis

13-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 kantoor werk
Het optimisme over de arbeidsmarkt is bij Nederlandse ondernemers weer terug op het niveau van voor de crisis. In alle sectoren verwachten werkgevers meer personeel aan te nemen. Ondernemers in de bouwsector zijn het positiefst gestemd, blijkt uit een onderzoek van uitzender Manpower onder 750 werkgevers in Nederland.

Grootste groei in de bouw

Werkgevers verwachten dat de werkgelegenheid in het tweede kwartaal groeit met 9 procent. Ten opzichte van het eerste kwartaal is dat een toename van 5 procentpunten en die stijging is de hoogste in twaalf jaar.
De groei ligt in zes van de negen sectoren in de dubbele cijfers met de bouw als uitschieter op 17 procent. Alleen in de overheid en maatschappelijke dienstverlening (plus 1 procent), de transport-, opslag- en communicatiesector (plus 4 procent) en de groothandel, detailhandel en horeca (plus 8 procent) blijft de groei onder de 10 procent.
De financiële sector is na twee kwartalen met grote krimp weer positief gestemd. Daar ging de zogenoemde werkgelegenheidsverwachting van 2 procent naar 15 procent groei.

Italianen minst positief

In vrijwel alle Europese landen denken werknemers dat de werkgelegenheid toeneemt. Alleen in Italië denken ondernemers dat er 1 procent minder personeel wordt geworven. In de Verenigde Staten zijn werkgevers ondanks een lichte afname ten opzichte van het vorige kwartaal nog altijd vol vertrouwen over de arbeidsmarkt. Amerikaanse ondernemers denken dat de werkgelegenheid met 18 procent groeit. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!