Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse komkommer-telers starten actie Kom Op!

10-06-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
komkommerdegids.jpg
Nederlandse komkommertelers zitten in zwaar weer. Sinds de Duitse overheid een verband tussen komkommers en EHEC suggereerde, ligt de export naar onder andere Duitsland en Rusland volledig stil. Telers verliezen wekelijks tientallen miljoenen euro’s. De telers komen nu met een tegenoffensief Kom op! om te laten zien dat de komkommer een gezond product en veilig is.
Vanaf begin volgende week worden er enkele duizenden liters komkommersmoothie met de naam Kom Op! gemaakt en de flesjes worden op donderdag 16 juni en vrijdag 17 juni verspreid op NS stations en verschillende andere plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Alle grondstoffen, mankrachten en fabriekscapaciteit worden gratis ter beschikking gesteld door sponsoren. De flesjes zullen worden uitgedeeld door komkommer-telers, andere direct betrokkenen en vrijwilligers.
De telers willen met de actie laten zien dat het krankzinnig is om goed product weg te gooien om er slecht gecommuniceerd wordt over voedselveiligheid. Doel is ook om de komkommer als symbool van deze EHEC-crisis weer ‘veilig’ te verklaren. De actie wordt ondersteund door het Productschap Tuinbouw en inmiddels heeft ook het Groentenfruit-bureau zich aangemeld.
Het idee
Afgelopen vrijdag was Wouter de Heij van Foodlog bij een grote handelaar in groenten. In de opslag stonden honderden tonnen goed, gezond maar onverkoopbaar product. De marktwaarde was 0 cent per stuk, ook al waren ze gegarandeerd EHEC-vrij. Op de terugweg bedacht De Hei dat het tijd was om iets te gaan doen. Een paar uur en flink wat telefoontjes later was het project Kom Op! geboren.
In de loop van deze week komt een Kom Op! website online.
Bron: DeGids.FM
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!