Kassa

Nederlandse jeugd vliegt relatief snel uit

31-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrouw_01.jpg
Nederlandse jongeren wonen vaker op zichzelf dan het Europees gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Stichting voor de Verbetering van Leef- en Werkcondities. Bovendien is tussen 2007 en 2011 het aantal jongeren (18 tot 29 jaar oud) dat nog bij één of beide ouders woont met 6 procent gedaald.
Thuiswoners
In Nederland woont 1 op de 3 (33 procent) jongeren nog bij hun ouders. Dat is een stuk minder dan het Europese gemiddelde van 48 procent, zo blijkt uit een rapport van de stichting. Bovendien steeg in Europa het gemiddelde percentage thuiswoners juist.
Crisis
,,De economische crisis heeft vooral jonge mensen hard getroffen, met een groeiende werkloosheid. Die werkloosheidscijfers zijn bovendien hoger dan voor andere leeftijdsgroepen’’, stelt het rapport. ,,Het rapport laat zien dat de crisis een groeiende groep jonge mensen dwingt om bij hun ouders te blijven wonen'', aldus een van de onderzoekers.
Malta en Slovenië spannen de kroon als het aankomt op de thuisblijvers; liefst 85 procent van de jongeren daar woont nog onder moeders’ vleugels. De Finse jongeren zijn juist erg zelfstandig, aangezien 85 procent juist is uitgevlogen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!