Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederlandse economie verder gekrompen'

13-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1611692.jpg
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdagochtend bekend hoe de Nederlandse economie zich in het tweede kwartaal heeft ontwikkeld. Alom wordt verwacht dat de krimp daarbij minder scherp zal uitvallen dan in het eerste kwartaal.
Historisch gezien zal de achteruitgang echter nog altijd fors zijn. Analisten gevraagd door persbureau Reuters voorspelden gemiddeld een teruggang van 0,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar krimpt de economie naar verwachting met 4,9 procent.
In de eerste drie maanden van dit jaar kromp de Nederlandse economie met 2,6 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. Dat was de sterkste krimp die ooit in een kwartaal werd gemeten. In vergelijking met een jaar eerder nam het bruto binnenlands product (bbp) van Nederland toen met 4,5 procent af.
Een nieuwe krimp in de periode van april tot en met juni betekent dat de Nederlandse economie voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal kleiner is geworden dan in het kwartaal ervoor.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!