Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse drop gaat meest de grens over

31-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Engelse-drop_01.jpg
'Welke Nederlandse consumpties mist u tijdens een vakantie in het buitenland en neemt u mee in uw reiskoffer?' Deze vraag heeft reisorganisatie World Ticket Center aan 500 klanten gesteld in een telefonisch onderzoek. Met stip op nummer 1 staat Nederlandse drop! 48 % van de ondervraagden kan niet zonder het typische Nederlandse snoepgoed tijdens een verblijf over de grens. Pindakaas (21 %), hagelslag (9 %), thee/koffie (5 %), kaas (3%), sultana/liga (2%) en overige etenswaren (1%) zijn hierna de meest geliefde producten om in de reiskoffer te stoppen.
'11 % van de ondervraagden gaf aan helemaal niets te missen uit Nederland ongeacht of ze lang of kort op reis gaan. Deze groep peinst er niet over om Nederlandse consumpties mee op reis te nemen. Zij willen juist letterlijk en figuurlijk cultuur proeven.' aldus Marketing Manager van World Ticket Center Rémi Wouters. Van de 500 ondervraagden gaf meer dan de helft aan niets mee te nemen tijdens een kort verblijf in het buitenland, maar bij een lang verblijf (meer dan 2 weken) werd drop beslist in de koffer gestopt. Van het aantal reizigers dat pindakaas en hagelslag mee op reis neemt is 63 % een gezin met jonge kinderen. Dit heeft te maken met het feit dat de meeste jonge kinderen niet zo dol zijn op buitenlands beleg op brood, aldus de ondervraagden. Drop is het meest geliefd bij diverse doelgroepen en scoorde goed bij stellen, alleenstaanden en gezinnen.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!