Kassa

Nederlandse corona-app heet CoronaMelder

08-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corona-app 1127
De corona-app waar het kabinet aan werkt, krijgt de naam CoronaMelder. Dat heeft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gemeld. Volgende week beslist het kabinet of Nederland de app inderdaad gaat gebruiken.
De naam van de app, die een seintje kan geven als je dicht bij iemand bent geweest die het virus onder de leden heeft, zong al rond. Het Rijk bleek bijvoorbeeld al een website te hebben vastgelegd met deze naam.

Test in Twente

De app wordt op het moment getest door enkele honderden inwoners van Twente. Uit die proef moet blijken of de telefoonsoftware gemakkelijk is te installeren en de bewoordingen geen misverstanden oproepen. Onderzoekers kijken ook hoe proefpersonen reageren als ze te horen krijgen dat ze zijn besmet of dat ze gevaarlijk dicht in de buurt van een drager van het virus zijn geweest.
De app moet de GGD'en helpen uitzoeken met wie coronapatiënten in contact zijn geweest. Die mensen zijn misschien besmet geraakt en kunnen daarover via de app worden gewaarschuwd. Daardoor kunnen ze zich sneller afzonderen en voorkomen dat zij het virus op hun beurt aan anderen doorgeven, hoopt het kabinet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

gypsyjoy
gypsyjoy8 jul. 2020 - 14:31

Big Brother Corona&Co is watching you. Weest gewaarschuwd.

korenbloem2000
korenbloem20008 jul. 2020 - 13:10

Mag ik ff smakelijk lachen om de volgzame schaapjes? Ja; dat mag! Bwahahahahahahahahahahahaaaaa

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!