Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse campings zien aantal overnachtingen in mei hard groeien

23-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
zomervakantie camping 1127
Het aantal campingovernachtingen is afgelopen mei bijna vervijfvoudigd ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van website Outdooronly. Daarnaast is het aantal campings voor het eerst in jaren niet noemenswaardig gedaald.
Zo'n 3,4 miljoen mensen in de meimaand een plekje op de camping op. Dat zijn er veel meer dan de 641 duizend campingbezoekers die er in mei 2020 te vinden waren. Ook het aantal kampeerders uit dezelfde periode in 2019 is ruim overtroffen. Toen telden de campings zo'n 1,7 miljoen gasten. Volgens Outdooronly ligt de oorzaak van die enorme stijging bij de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen die daarop volgden.

Daling in 2020

Uit de gegevens blijkt ook dat het aantal campinggasten in 2020 een stuk lager was dan in het jaar ervoor. In 2019 bivakkeerden er 4,3 miljoen mensen naar een Nederlandse camping. In 2020 waren dat er nog zo'n 3,6 miljoen. De daling van 16 procent betekende het de sterkste in zeven jaar tijd.
Waar het aantal campings in eerdere jaren sterk daalde, gebeurde dat dit jaar niet. Tussen 2013 en 2020 verdwenen er gemiddeld meer dan 96 campings per jaar. Dit jaar was dat aantal slechts 8.
Bron: Outdooronly, CBS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!