Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Nederlandse aandeelhouders gaan akkoord met verhuisplannen Unilever

21-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
unilever-logo930x520

Het overgrote merendeel van de aandeelhouders van het Nederlandse deel van Unilever zijn akkoord gegaan met het plan van het bedrijf om op papier een volledig Brits bedrijf te worden. 64 procent van het uitstaande aandelenkapitaal melde zich aan voor de aandeelhoudersvergadering. 99,4 procent van hen stemde voor de plannen.

Hiermee heeft Unilever de eerste horde genomen. 12 oktober volgt een stemming onder aandeelhouders van het Britse onderdeel van het bedrijf. In juni maakte het bedrijf achter merken als Zwitsal en Dove bekend zijn bedrijfsstructuur te willen vereenvoudigen. Nu bestaat het concern nog uit een Brits en Nederlands deel. Elk deel heeft zijn eigen aandelen. In november hoopt Unilever volledig Brits te worden. Hierbij is er van een fysiek vertrek echter geen sprake.

Overigens zijn Nederlandse politici minder te spreken over deze plannen. Een vertrek van Unilever betekent dat de staatskas de nodige dividendbelasting misloopt. GroenLinks kwam met een plan om het bedrijf een verhuisboete op te leggen in de vorm van een soort eindafrekening. Unilever-topman Alan Jope denkt niet dat die wet mag worden ingevoerd. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar