Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlands Senioren Instituut is failliet

01-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
195x90_malware_04.jpg
Afgelopen najaar zag u in Kassa ouderen die zich opgelicht voelden door het Nederlands Senioren Instituut. Dat bedrijf verkocht peperdure laptops en computercurssen aan de deur aan klanten die dat eigenlijk helemaal niet wilden. Gedupeerden eisten hun geld terug, maar het Nederlands Senioren Instituut blijkt inmiddels failliet te zijn.
Oplossing
De eerste klanten van NSI die zich meldden bij Kassa, kwamen aan het woord in de uitzending van 5 oktober 2013. Deze klanten kregen na de uitzending onmiddellijk hun geld terug, maar daarna meldden zich veel meer gedupeerden. In de uitzending van 19 oktober 2013 werden hun klachten behandeld. Commercieel directeur Paul Verdoes van het Nederlands Senioren Instituut beloofde toen om alle problemen op te lossen. De Autoriteit Consument en Markt stond ook in contact met het bedrijf om de afhandeling van de klachten in de gaten te houden. Voordat dat lukte is eind januari het faillissement aangevraagd door NSI.
Vordering
Sommige gedupeerden kregen voor die tijd een brief van het NSI. "Vanwege de nare –ongenuanceerde- berichten in de media is ons instituut in een financiële crisis beland. Wij kunnen uw vordering niet betalen." Andere klanten hoorden nooit meer iets van het bedrijf. Kassa claimt daarom namens de ontevreden klanten hun geld terug via curator Weermeijer, Roelink, Nederend en van der Leij advocaten. Het gaat tot nu toe om ruim €12.000.
Schuldeisers
Curator Peter Nederend is bezig met een onderzoek naar het faillissement. Dat zal nog enkele maanden in beslag nemen. Tijdens zijn onderzoek wil Nederend niet ingaan op het faillissement van NSI. In de studio bespreekt daarom Ilona van de Klundert het faillissement. Zij is curator bij Deterink Advocaten en Notarissen. Van de Klundert denkt dat de kans klein is dat gedupeerden van het NSI hun geld terugkrijgen. "Consumenten staan achter in de rij van schuldeisers in dergelijke zaken. Eerst moeten de werknemers hun salaris krijgen. Ook een eventuele belastingschuld wordt met voorrang behandeld." De kans dat er ná die afbetalingen nog geld in kas is bij het NSI, is erg klein.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!