Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlands bedrijf drukt postzegel Mandela

12-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nelsonmandela_postzegel.jpg
Joh. Enschedé Stamps heeft op verzoek van de Zuid-Afrikaanse Post een postzegel met de beeltenis van Nelson Mandela gedrukt. De postzegel is dinsdag uitgegeven, precies 24 jaar na de vrijlating van de oud-president van Zuid-Afrika uit de gevangenis.
Dat heeft directeur Johan Koekenbier van Joh. Enschedé Stamps laten weten. Van de postzegel zijn 5 miljoen exemplaren gedrukt.
Het ontwerp
Brieven naar het buitenland
Zuid-Afrikaanse media meldden dat de postzegel met een lachende Mandela kan worden gebruikt als porto voor het versturen van een brief naar het buitenland. ,,Maar eigenlijk denk ik dat de meeste mensen het vooral als een herdenkingszegel willen hebben'', aldus een woordvoerder van de Zuid-Afrikaanse Post.
Overleden
De anti-apartheidsstrijder Mandela overleed op 5 december vorig jaar. Hij zat bijna 30 jaar in de gevangenis, waarvan het grootste deel op het beruchte Robbeneiland. Op 11 februari 1990 kwam hij vrij.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!