Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders zijn minder zuinig

16-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_munten_38.jpg
Nederlanders hebben het afgelopen jaar minder zuinig aan gedaan dan het jaar daarvoor. Toch zeggen vier op de tien consumenten dat rondkomen nog maar net lukt. 14 procent komt aan het einde van de maand geld tekort. Dat blijkt dinsdag uit een peiling in opdracht van de NOS.
Hand op de knip
67 procent van de ondervraagden heeft afgelopen jaar de hand op de knip gehouden, vorig jaar was dat nog 86 procent. Vooral op etentjes, kleding en vakanties werd bezuinigd. Een op de tien ondervraagden zegt zijn baan te hebben verloren als gevolg van de crisis, een op de zes denkt dat zijn baan op het spel staat.
Waardering
Onderzoeksbureau Ipsos ondervroeg in opdracht van de NOS ruim 1000 Nederlanders over hun uitgavenpatroon. Uit de peiling blijkt verder dat de waardering voor het kabinet is gedaald naar het niveau van voor de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Het kabinet scoort nu een rapportcijfer van gemiddeld 5,4, vlak na de ramp was dat 6,3. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!