Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders winkelen meer online

30-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1237883_computer_room_2_04.jpg
In 2010 winkelden 9,3 miljoen Nederlanders tussen 12 en 74 jaar online, een half miljoen meer dan het voorgaande jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekendgemaakt.
In de periode 2005-2010 is het aandeel internetters dat elektronisch winkelt gegroeid van 55 naar 77 procent. Het aandeel internetters dat nog nooit goederen, inclusief vakanties, via internet heeft gekocht of besteld, is verder gedaald naar 23 procent. Dat is een halvering ten opzichte van 2005. Twee derde noemt als voornaamste reden om niet online te winkelen dat ze liever zelf winkels bezoeken. Ruim een derde ziet de noodzaak van online winkelen niet in en zo'n 30 procent is bezorgd over privacy of veiligheid. Die groep wil zijn creditcard- of persoonlijke gegevens liever niet via internet beschikbaar stellen. Internetters die over de veiligheid van een website twijfelen, kunnen sinds woensdag de hulp inschakelen van een nieuwe dienst van Consuwijzer, het loket van de overheid voor informatie en advies aan consumenten. Consuwijzer heeft een vragenlijst ontwikkeld waarmee internetshoppers de betrouwbaarheid van een site kunnen beoordelen. Zo moet voorkomen worden dat een gunstige internetaanbieding uiteindelijk een duurkoop blijkt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!