Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders willen schoon toilet in trein

28-12-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_trein_09.jpg
Bijna de helft van de Nederlanders wil een schoon toilet in de trein. Ruim 43% verkiest een frisse wc in de trein boven wifi en meer zitplekken. Dat blijkt uit een peiling van het VARA-consumentenprogramma Kassa onder 1764 deelnemers van het interactieve Kassa Panel .
Stopcontacten
Kassa peilde de mening van consumenten naar aanleiding van een bericht over stopcontacten in de tweede klas van de trein. Volgens de Tweede Kamer heeft de moderne reiziger behoefte aan stopcontacten in de coupés, omdat veel reizigers tijdens het forenzen veelvuldig gebruik maken van laptop, tablet of smartphone. Uit onderzoek van Kassa blijkt dat nog geen 2 procent van het Kassa Panel graag stopcontacten ziet in de trein.
Onderzoek
Een 'schoon toilet' staat met 43,1% bovenaan, gevolgd door 'meer zitplaatsen' (19,7%). Wifi is een stuk populairder dan het stopcontact: meer dan 200 mensen (11,6%) willen draadloos internet tijdens het reizen per trein.
Treinen zijn vies/schoon
Opvallend is dat NS zelf aangeeft dat de treinen (en toiletten) wel degelijk schoon zijn. ,,Bijna 60 procent van onze reizigers geeft ons een 7 of hoger voor de reinheid van treinen''. Dit ondanks klachten van reizigers, NS-personeel zelf en schoonmakers over een te hoge werkdruk voor de schoonmakers, waardoor treinen vaak weer vies het station uit rijden.  Dat bleek vorige maand uit klachten van medewerkers, schoonmakers en de vakbeweging in het AD. Al eerder bleek dat de toiletten in de trein  reizigers afschrikken.
Plaszak
Twee jaar geleden ontstond er veel commotie toen bleek dat de nieuwe Sprinters van NS helemaal geen toilet bevatten. Bij een gestrande Sprinter zouden reizigers een plaszak krijgen om daarin hun behoefte te kunnen doen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!