Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders verbreken wereldrecord tv kijken

16-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
televisie_32.jpg
Vier Nederlandse fervente televisiekijkers hebben vrijdag in Amsterdam het wereldrecord tv kijken verbroken. Opgesloten in een glazen huis op het Centraal Station van Amsterdam zaten ze 88 uur aaneengesloten voor de buis. Ze overtroffen daarmee het wereldrecord van 87 uur, dat drie Amerikanen eerder dit jaar op hun naam zetten.
'Blij, moe en opgelucht'
Afgelopen maandag namen drie mannen en twee vrouwen plaats in hun fauteuils in de tv-kamer op Amsterdam CS, waar alle passanten naar binnen konden kijken. Eén man is na 68 uur afgevallen omdat hij te moe werd. Voor elke 24 uur dat de deelnemers naar de televisie keken, mochten ze 2 uur slapen. ,,Ze zijn blij, moe en opgelucht'', vertelde een woordvoerder namens de organisatie.
De recordpoging werd georganiseerd door een tv-fabrikant, die daarvoor een oproep had gedaan via social media. Uit 100 aanmeldingen werden vijf kwieke twintigers geselecteerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!