Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders tevredener over eigen financiën

14-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_briefjes 930x520
Nederlanders waren volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar gemiddeld iets positiever over de eigen portemonnee dan drie jaar eerder. Zo’n 60 procent van de volwassenen was in 2016 positief, tegen 56 procent in 2013.
Jongvolwassenen gelukkiger
Het CBS onderzocht de Nederlanders op twaalf verschillende gebieden, waaronder financiën, carrière, gezondheid, overheid en woonomgeving. Vooral 25- tot 35-jarigen en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond zijn optimistischer geworden over hun financiën.
Meer vertrouwen
De ondervraagden waren vorig jaar ongeveer even tevreden over de buurt waarin ze wonen als in 2013. Ook nam het vertrouwen in politie en rechters een beetje toe. Het vertrouwen in de Tweede Kamer nam in het algemeen wel toe, maar de meerderheid heeft nog steeds geen groot vertrouwen in de volksvertegenwoordiging.
Ruim voldoende
Nederlanders zijn in 2016 positiever over verschillende aspecten van hun leven, maar hun leven als geheel krijgt met een 7,5 hetzelfde rapportcijfer als in 2013. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!