Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders stellen vaak voetbalclub als wachtwoord in

06-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
inloggen wachtwoord privacy vingerafdruk toetsenbord 930 520
Nederlanders kiezen er vaak voor hun favoriete voetbalclub als wachtwoord te gebruiken. De clubs Ajax en Feyenoord staan beiden in de top-30 van meestgebruikte wachtwoorden.
Het FD analyseerde wachtwoorden op de site Scattered Secrets van Rickey Gevers en Jeroen van Beek. Deze twee heren zijn experts in computerbeveiliging. Op hun site kun je zelf bekijken of je wachtwoord ooit gelekt is en / of is gekraakt. 

Vier miljard gekraakte wachtwoorden

Op dit moment bevat de database van de site bijna vier miljard gekraakte wachtwoorden. Op dit moment staat de teller op de homepage op ruim 3,86 miljard, maar elke seconden komen hier weer nieuwe gekraakte wachtwoorden bij.

'feyenoord' versus 'ajax'

In de Nederlandse lijst topwachtwoorden staat 'feyenoord' op plekje 15. Dit wordt 10.409 keer gebruikt als wachtwoord. Het wachtwoord 'ajax' staat op plek 30 en wordt 3832 keer gebruikt. In beide gevallen gaat het om een wachtwoord met kleine letters. De clubnamen worden minder vaak met hoofdletter als wachtwoord gebruikt.
Bron: FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!