Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nederlanders sparen flink door wegens coronacrisis

21 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
sparen spaargeld spaarpot 1127
Door de coronacrisis is de spaarlust van Nederlanders nog harder toegenomen. Sinds het begin van het jaar maakten we bijna 20 miljard euro over naar onze spaarrekening, ondanks de vrijwel niet-bestaande rente hierop. Inmiddels staat er hierdoor bijna 400 miljard op onze spaarrekeningen. Mensen die hun inkomen behielden tijdens de coronacrisis, konden het wegens de lockdown namelijk minder eenvoudig uitgeven, meldt de Telegraaf.

Gegevens van De Nederlandsche Bank laten zien dat we halverwege dit jaar in totaal 387 miljard euro op onze spaarrekening hadden staan. Dat was bijna 20 miljard meer dan eind 2019. Daarmee potten we in een half jaar tijd ongeveer net zo veel geld op als in 2018 en 2019 bij elkaar opgeteld. Door de lockdown, die onze economie en maatschappij in het voorjaar nog lamlegde, wordt deze spaarlust veroorzaakt. We konden het namelijk moeilijk uitgeven aan een uitje naar het theater of de horeca. Hierdoor houden we volgens Wim Suyker van het Centraal Planbureau (CPB) gemiddeld meer over.

Bron: Telegraaf

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!