Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders nog niet wijs op reis

08-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160254.jpg
Binnenkort vertrekken Nederlanders weer massaal met vakantie en minister Verhagen van Buitenlandse Zaken grijpt dit moment aan om reizigers op te roepen zich voor te bereiden op hun reis naar het buitenland. Maandag lanceert de minister de campagne 'Wijs op Reis' op luchthaven Schiphol.
Uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van het ministerie van Buitenlandse zaken blijkt dat veel vakantiegangers zich niet goed voorbereiden. Twintig procent van de ondervraagden laat geen bereikbaarheidsgegevens achter bij het thuisfront en 40 procent neemt geen kopieën van belangrijke documenten mee op reis. Een kwart van de Nederlanders krijgt op reis ooit te maken met diefstal of geweld.
Naast verzekeringen en belangrijke documenten hebben gezondheid en preventie ook een belangrijke plaats op de lijst. De komende weken trekt een campagneteam van Buitenlandse Zaken met de checklist het land in om Nederlanders voor te lichten over goede voorbereiding op reis.
Verhagen deelde checklists uit aan reizigers op Schiphol. ,,Dit blijven verontrustende cijfers'', aldus de minister. ,,Er is nog veel missiewerk te verrichten om mensen er op te wijzen toch vooral goed voorbereid op reis te gaan. Want een vakantie moet wel om de juiste redenen onvergetelijk zijn.''
ANP
Website: Wijs op reis

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!