Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nederlanders kopen meer bij Europese webshops

25 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
laptop online internet (1127x634)

Nederlandse consumenten zijn meer geld gaan besteden bij webshops uit andere Europese landen. In het tweede kwartaal van dit jaar is er een toename van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In totaal gaven Nederlandse consumenten bijna een half miljard euro uit bij Europese webshops buiten de landsgrenzen. Ook aan Nederlandse internetwinkels gaven consumenten 18 procent meer uit, vooral bij webshops die ook via fysieke winkels hun producten verkopen. Die zagen de internetverkopen met 23 procent oplopen, tegenover een stijging van 15 procent bij 'pure' webwinkels.

Hoewel de uitgaven in Europese webshops stijgen, is het marktaandeel binnen Nederland nog relatief klein. Nog net geen 2 procent van de totale omzet van de detailhandel ging vorig jaar naar deze webshops, aldus het CBS. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar