NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nederlanders iets vaker op cursus

20 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
student 930 520
Bijna een vijfde (19 procent) van de volwassenen in Nederland volgt een opleiding, cursus of workshop, iets meer vergeleken met tien jaar geleden. Toen ging het nog om 16 procent, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.
In totaal volgen ruim 1,7 miljoen Nederlanders in de leeftijd van 25 tot 65 jaar enige vorm van scholing. Daarmee hoeven ze alleen de Zweden, Finnen en Denen voor zich te laten gaan in Europa.

'Nederland voldoet aan Europese doelstelling'

,,Nederland voldoet hiermee al geruime tijd aan de Europese doelstelling voor leven lang leren van 2020, gesteld op 15 procent'', aldus het CBS. Het gemiddelde in de Europese Unie ligt op bijna 11 procent.

Overheid bekostigde opleidingen

In ons land doet 23 procent van de volwassenen een opleiding of cursus met een duur korter dan een week. Daarnaast volgt bijna een kwart een langere opleiding van drie jaar of langer. Dit zijn vooral jongvolwassenen die nog een mbo-, hbo- of wo-opleiding volgen. Van de jongvolwassenen (25 tot 30 jaar) volgt ruim de helft een dergelijke opleiding van drie jaar of langer. Meestal gaat het om een door de overheid bekostigde opleiding. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!