Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders eten minder brood

13-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brood_08.jpg
Nederlanders eten minder brood. De consumptie van brood is de eerste drie kwartalen van dit jaar met 2,3 procent gedaald. Mogelijk is dat het gevolg van populaire dieetboeken die het eten van brood om gezondheidsredenen ontmoedigen. Dat heeft het Voorlichtingsbureau Brood woensdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad.
'Verwarring'
Volgens een woordvoerder van het voorlichtingsbureau lijken consumenten in verwarring door populaire boeken over voeding zoals De Voedselzandloper van de Belgische arts Kris Verburgh. Om erachter te komen wat er precies achter de dalende broodconsumptie zit, start het voorlichtingsbureau dit najaar nog een onderzoek.
De consumptie van brood daalt al sinds 2009, maar de daling is dit jaar sterker dan in andere jaren, aldus de voorlichter.
'Minder brood'
Kris Verburgh raadt in De Voedselzandloper consumenten aan om zo min mogelijk brood te eten. Er zouden te veel suikers in zitten. Het boek wordt in Nederland veel verkocht en was genomineerd voor de NS Publieksprijs 2013.
'Brood wél gezond'
Volgens voedingsdeskundige Nynke Leonards van het voorlichtingsbureau is brood wel degelijk gezond, omdat het product verschillende voedingsstoffen levert zoals zetmeel, vezels en mineralen. ,,Er zijn sterke aanwijzingen dat brood een preventieve werking heeft als het gaat om bijvoorbeeld hart en vaatziekten'', aldus Leonards. De voedingsdeskundige verwerpt de beweringen van Verburgh dat brood slecht is voor de gezondheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!