Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders betalen voorlopig geen roamingkosten in VK

30-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
smartphone bellen internet 1127
T-Mobile en VodafoneZiggo gaan per 1 januari nog geen extra roamingkosten voor bellen en internetten in rekening brengen bij Nederlandse reizigers in het Verenigd Koninkrijk. De kosten voor roaming kunnen in Groot-Brittannië veranderen vanwege de brexit, maar veel telecombedrijven passen het nog niet aan.
VodafoneZiggo geeft aan dat de brexit in 2021 geen impact heeft op de roamingkosten bij gebruik in het Verenigd Koninkrijk. T-mobile zegt dat er "voorlopig niets aan onze diensten verandert". KPN liet eerder al weten dat alles voorlopig hetzelfde blijft.

EU-regels

Telecombedrijven mogen geen extra kosten rekenen aan klanten die in een ander EU-land sms'en, bellen of surfen op het internet. Maar voor Groot-Brittannië verandert de situatie: op 1 januari komt er een einde aan de overgangsperiode waarin de EU-regels nog gelden voor het Verenigd Koninkrijk. Telecombedrijven kunnen dan in theorie tarieven voor roaming gaan rekenen. Roaming betekent dat een telefoon verbinding maakt met een buitenlands netwerk.

België

Belgische providers wijzigen hun roamingtarieven voorlopig ook niet. En Britse aanbieders hebben al aangegeven dat ze omgekeerd, voor Britten die naar de Europese Unie reizen, ook geen roamingkosten gaan rekenen. Het is niet duidelijk hoe lang deze situatie zal standhouden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!