Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders bellen vaker via internet

24-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
global_mobile_01.jpg
Steeds meer Nederlanders bellen met hun vaste telefoon via internet. Het aantal zogenoemde VoIP-aansluitingen is in het tweede kwartaal van dit jaar toegenomen met 2,3 procent tot 3,77 miljoen. Dat meldde onderzoeksbureau Telecompaper vrijdag.
De kabelbedrijven zagen het aantal abonnementen op VoIP in het tweede kwartaal met 3,9 procent groeien, terwijl DSL een daling liet zien van 0,1 procent. Voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2007 heeft kabel meer abonnees voor digitale telefonie dan DSL.
,,Telecombedrijven bieden steeds vaker pakketten aan die bestaan uit televisie, internet en bellen'', zei analist Ed Achterberg van Telecompaper. ,,Voor de consument is het makkelijker en goedkoper om zo'n pakket te nemen. Daardoor neemt het aantal abonnementen op VoIP toe.''
De totale markt voor vaste telefonie groeide met zevenduizend aansluitingen tot ruim zes miljoen. Het aantal huishoudens met een mobiele aansluiting groeide tot ruim 1,3 miljoen.
Telecompaper verwacht dat het aantal VoIP-aansluitingen aan het eind van dit jaar tussen de 3,9 en 4 miljoen ligt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!