Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nederlander weert ongewenste reclame steeds vaker

24 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postbussen brievenbussen kranten reclame 1127
Mensen ondernemen vaker actie om te voorkomen dat ze last hebben van ongewenste telefoontjes, post of folders in de bus, meldt De Telegraaf. Zo stijgt het aantal nummers in het bel-me-nietregister. Ook daalt het aantal ontvangers van folders.

In 2013 stonden er nog acht miljoen telefoonnummers in het bel-me-nietregister. Dit aantal stijgt gestaag. Volgens directeur André Hahn van de beherende stichting Infofilter staan er inmiddels tien miljoen nummers geregistreerd. Dit zijn telefoonnummers van consumenten of 'natuurlijke personen', zoals eenmanszaken. Deze groep ervaart vaak last van ongewenste telefoontjes, vaak tijdens het avondeten. Meestal zijn het energiebedrijven. Een woordvoerder van de Consumentenbond geeft aan dat er twijfel bestaat over hoe dergelijke bedrijven aan je nummer komen.

79 procent Nederlanders ontvangt ongewenste telefoontjes

Onderzoek van de Consumentenbond geeft aan dat 79 procent van de Nederlanders in 2019 ongevraagd werd gebeld. Hierdoor worden enkele mensen volgens de woordvoerder van de Consumentenbond overtuigd om een koop aan te gaan waaraan ze niets hebben.

Ongewenste folders: nee-nee of nee-jasticker

Naast dat consumenten kunnen worden gebeld, kunnen mensen ook benaderd worden via folders. Volgens Milieu Centraal ontvangt iemand die aangeeft deze te willen ontvangen ongeveer 32 kilo aan papier vol aanbiedingen door de bus. Het aantal ontvangers daalt nu gestaag. Zo ontving in 2008 nog slechts 14 procent van de Nederlanders een nee-nee of nee-jasticker op de bus. Nu ligt dat aantal op 28 procent.

Bron: Telegraaf

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz27 jul 2020 - 14:02

Helaas geven oplichters weinig om het bel-me-niet register.Die bellen je gewoon suf als ze weten dat jij een mooi doelwit bent.
De manier hoe je dan te gang moet gaan is gewoon als je een onbekend nummer hebt "microsoft scam in dit voorbeeld"Dan moet je een virtual machine hebben {zeer simpel op te zetten}En Flink wat hun tijd verspillen, {half uurtje tot uurtje is voldoende}Dan weten ze dat jouw nummer niet winstgevend is, en zullen ze je niet snel meer terug bellen.Want iemand die al weet dat het om een oplichter gaat voordat je gebeld wordt zal niet snel iets betalen aan een oplichter