Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlander vindt huur boven 700 euro te duur

04-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_koopwoning_huurwoningen
Kabinet en gemeenten zijn het er over eens: er moeten veel meer betaalbare huurwoningen in het middensegment bij. Maar gewone Nederlanders zitten daar helemaal niet op te wachten, blijkt uit nieuw onderzoek. Dat schrijft het AD.

Tekort huurwoningen middensegment

Onder meer online huurplatform Pararius trok vorige maand aan de bel: er is een groot tekort aan huurwoningen in het middensegment met een huur tussen de 700 en 1000 euro per maand. Weliswaar zijn er afgelopen jaren ruim 170.000 huurwoningen bijgekomen, dat aantal is veel te weinig. Komende vijf jaar zijn er nog 75.000 tot 100.000 middelbare huurwoningen nodig, becijferde Stec Group onlangs.

'Middelhuur is hoge huur'

Maar Nederlanders zitten daar helemaal niet op te wachten. Liefst twee derde noemt middeldure huur (tussen de 710 en 1000 euro per maand) dure huur, blijkt uit het nieuwe Themaonderzoek Bouwen en Wonen 2018. Voor het onderzoek dat is uitgevoerd door de TU Delft, USP en vaksite Stadszaken.nl zijn 1.000 Nederlanders en ruim 300 woonprofessionals geraadpleegd. ANP

Meer over:

huren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer4 jun. 2018 - 22:46

De kloof tussen arm en rijk/tweedeling in de samenleving wordt steeds groter.Sinds de invoering van de Euro is alles duurder geworden.Als we niet uitkijken, krijgen we Amerikaanse toestanden: arme wijken (ghetto's) naast rijke buurten,die soms omringd zijn door een muur en een eigen beveiligindienst hebben.In Londen en Parijs zie je soortgelijke toestanden met soms rellen tot gevolg.Een eerlijke verdeling van de sociale huurwoningen en een basisinkomen voor elke Nederlander zou een oplossing kunnen zijn.Dus stop de verkoop van sociale huurwoningen!

ajmvl44
ajmvl444 jun. 2018 - 15:47

boven de 700 euro worden het A-sociale huurwoningen jongeren en senioren kunnen dat niet betalen

aad piraat
aad piraat4 jun. 2018 - 14:35

Bij een gemiddeld maandloon op voltijds contract wordt door de hardwerkende gehuwde Nederlander netto zo'n € 1600 netto verdiend. Na € 700 huur komt hier de dubbele zorgpremie van gemiddeld € 120 euro pp / pm bovenop en twee maal € 385 pp / pj ook nog eens. Dit levert dan per maand nog een vaste zorg last van € 304 op waarmee netto nog geen € 600 overblijft voor woon werk vervoer verzekeringen energie lasten levensbehoeften en kleding. Nou dan ben je toch als een kind zo blij dat de pil in het zorgpakket zit hoor want kinderen kun je dan missen als de niet vergoede kiespijn. Wordt de pil ook niet vergoed moet je helemaal uit he middel segment wegblijven.

gypsyjoy
gypsyjoy4 jun. 2018 - 13:36

Ook ik betaal de veel te dure huur van 710 met alleen een AOW.Kreeg deze aangepaste woning nog voor die ellendige toeslag grens waardoor ik vast kom te zitten.Kan nergens een voor mijn vast gestelde toeslag grens  aangepaste woning vinden.Er is ook nog eens een run op die woningen.Wachttijden van meer dan 10 jaar.Dit zal idd mijn tijd wel duren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!