Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlander verwacht vette vrijmarkt

28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlooienmarkt.jpg
Een op de vijf Nederlanders is van plan spullen te gaan verkopen op de vrijmarkt en ze verwachten dit jaar gemiddeld 86 euro per persoon te verdienen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Koninginnedagonderzoek in opdracht van ING. In totaal denken de verkopers 250 miljoen euro om te zetten en dat is 80 miljoen euro meer dan vorig jaar.
Tien procent van de 612 ondervraagden zegt dat hun kinderen op de vrijmarkt geld willen verdienen. Uit het onderzoek blijkt ook dat driekwart van de Nederlanders Koninginnedag buitenshuis zal vieren en één op de drie, vooral jongeren, gaat in de nacht ervoor op stap. De vrijmarkt is een goede aanleiding om de zolder flink op te ruimen. Economische motieven vormen niet de belangrijkste reden om spullen te verkopen, maar het verdienen van een extra zakcentje speelt wel mee. Vooral speelgoed, boeken en kleding worden verkocht in de kraam of op het kleed op straat. Nederlanders smijten niet met geld. Kopers denken ongeveer 20 euro uit te gaan geven. Eenzelfde bedrag gaat op aan eten en drinken. Driekwart van de Nederlanders, vooral de gezinnen met jonge kinderen, koopt wel eens iets op de vrijmarkt. Een goede plek op de vrijmarkt is van belang. Van de verkopers staat 34 procent eerder op om een goede plaats te bemachtigen. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!