Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlander trouw aan zorgverzekeraar

24-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgspaarspot_10.jpg
Nederlanders veranderen weinig van zorgverzekeraar of zorgpolis. 83% geeft aan de afgelopen twee jaar niet van verzekeraar te zijn veranderd. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Patiënten Consumentenfederatie (NPCF). Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe polis, zoeken hier gemiddeld 4 uur naar. Naar vergelijking: bij een telefoonabonnement vergt dit nog geen uur.
Vertrouwensband is belangrijk
Iets minder dan 70% van de ondervraagden zit langer dan 4 jaar bij een zorgverzekeraar. Mensen kijken bij hun keuze vooral naar de dekking van een polis. Ook is een vertrouwensband een vereiste. Bovendien zegt 40% tevreden te zijn met de huidige verzekeraar en geeft aan daarom niet over te stappen. 
1000 euro duurder uit
Een verkeerde keuze kan duur uitpakken. 30% gaf aan dat een verkeerde verzekeraarskeuze hen tot 500 euro heeft gekost. Eén zesde deel was zowaar 1000 euro duurder uit ten gevolge van een verkeerd gekozen verzekeraar.
Het NPCF benadrukt het belang van een juiste keuze van de zorgverzekeraar. "Je ziet hoeveel geld het je kan kosten als je verkeerd kiest. Daarom zijn wij een zorgverzekeringscampagne begonnen onder het motto Word Wakker. Het is heel belangrijk dat mensen goed kijken wat voor verzekering ze afsluiten, want het gaat echt om veel geld", aldus directeur Wilna Wind. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!