Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederlander spaart graag'

08-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spaargeld sparen geldkist 930 520
Iets meer dan de helft van de Nederlanders is tevreden over de hoeveelheid vrij te besteden spaargeld dat ze hebben. Nergens in Europa is dat percentage zo hoog, blijkt uit onderzoek van ING in dertien Europese landen. Nederlanders sparen bovendien liever dan dat ze geld uitgeven.

Besteedbaar spaargeld

Het vrij besteedbare spaargeld ligt bij Nederlandse huishoudens lager dan in andere landen. Dat heeft te maken met ons pensioensysteem, waardoor het pensioengeld vastzit in een pensioenfonds. Desondanks is 51 procent van de huishoudens tevreden. In Duitsland is dat 40 procent en in België 34 procent.

Niet meer voldoening uit kopen

Dat Nederlanders van sparen houden, blijkt uit het feit dat twee derde aangeeft niet meer voldoening te halen uit uitgeven dan uit sparen. In veel andere Europese landen behaalt ook minder dan de helft van de mensen meer voldoening uit kopen. Frankrijk is een uitzondering. Daar geeft 58 procent van de mensen aan geld uitgeven fijner te vinden dan sparen. ANP

Meer over:

sparen, banken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!