Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlander schat kosten uitvaart te laag in

29-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
369 keer bekeken
  •  
begraafplaats_kruis
Mensen met een uitvaartverzekering weten meestal niet of de gehele uitvaart wordt gedekt, dit blijkt uit onderzoek van Nibud. Vaak weten de verzekerden niet eens wat voor soort uitvaartverzekering ze hebben afgesloten. Kosten worden vaak laag ingeschat, aldus het instituut voor budgetvoorlichting.

Nederlander weet niet wat een uitvaart kost

Bij de helft van de mensen met een uitvaartverzekering wordt niet de volledige kosten voor een uitvaart gedekt. Daarnaast weet een derde van de Nederlanders niet wat de gemiddelde kosten van een uitvaart zijn. Volgens het CBS kost een uitvaart ongeveer 7500 euro. Verzekerden schatten 1500 euro lager.

Twee derde denkt genoeg geld te hebben

Ruim 66 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Een kwart van de mensen zonder uitvaartverzekering denken genoeg geld te hebben voor een uitvaart. Ook gaat een derde van de ondervraagden ervanuit dat de nabestaanden geld zullen ontvangen om een uitvaart te betalen. Dit is niet zo.

Geen vermogen boven 5000

Ruim de helft van de Nederlanders hebben geen vermogen hoger dan 5000 euro. Dit betekent dat deze mensen niet genoeg geld hebben om hun uitvaart te financieren.

Uitvaartberekenaar

Het Nibud heeft een online tool, de Uitvaartberekenaar , om uit te zoeken wat een uitvaart kost. 
Bekijk ook: Nabestaanden dupe van niet-transparante uitvaartondernemers Kassa 4-11-2017
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!