Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlander koopt vaak tweedehands auto

31-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autosleutel 930
Nederlanders kopen maar weinig nieuwe personenauto´s, tweedehands exemplaren zijn veel meer in trek. De verkoop van nieuwe personenauto´s blijft dit jaar hangen rond de 410.000 en volgend jaar wordt dat waarschijnlijk niet veel beter, denkt het ING Economisch Bureau.

Vraag naar occasions vijf keer groter

Het bureau verwacht dat er in 2018 niet meer dan 400.000 nieuwe personenauto´s worden verkocht. In 2007, voor de economische crisis, werden er nog ruim 500.000 nieuwe wagens aan de man gebracht. De vraag naar occasions is groter, want daarvan worden er jaarlijks vijf keer zoveel verhandeld.

Wagenpark vergrijst

ING Economische Bureau stelt dat het Nederlandse wagenpark vergrijst. De gemiddelde leeftijd van alle auto´s in ons land was vorig jaar tien jaar. In 2007 was een auto gemiddeld nog acht jaar oud. Al die oudere auto´s zorgen voor een relatief hoge CO2-uitstoot, terwijl jongere auto´s met nieuwe technische snufjes juist steeds minder CO2 uitstoten. ANP

Meer over:

auto's, tweedehands
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!