Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlander kiest direct voor verzekeraar

19-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_waslijn_359x210_40.jpg
Nederlanders kiezen minder vaak voor een tussenpersoon bij het afsluiten van een verzekering. Zij doen dat tegenwoordig liever direct bij een verzekeraar, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van onderzoekbureau TNS NIPO onder 539 personen.
Mensen kiezen het liefst direct voor een verzekeraar omdat ze die betrouwbaar en deskundig achten, de verhouding tussen prijs en kwaliteit is beter en de producten voldoen beter aan de wensen van de klant, aldus TNS.
Het marktaandeel van deze verzekeraars op het gebied van schadeverzekeringen is de afgelopen tien jaar met 18 procentpunten gestegen tot 44 procent. Het aandeel van de assurantiekantoren daalde met 10 procentpunten tot 42 procent. Het marktaandeel van de banken steeg met 10 procentpunten naar 24 procent.
Volgens onderzoeker Adriaan Eecen van TNS NIPO hebben mensen steeds minder vertrouwen in tussenpersonen. ,,Dat heeft een beetje te maken met de woekerpolisaffaire, maar veel tussenpersonen hebben hun klanten ook gewoon verwaarloosd.''
Verder is het opvallend dat steeds meer 65-plussers overstappen naar de verzekeraar zelf. ,,Zij hebben meer tijd om eens kritisch hun verzekeringen door te nemen. Maar zij hebben ook te maken met een lager inkomen, waardoor het logischer is om zich goedkoper te verzekeren'', aldus Eecen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!