Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland zet stop op vluchten uit coronalanden

13-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegveld vliegtuig 930x520
Vanaf vrijdagavond 18:00 zal Nederland geen inkomende passagiersvluchten meer toestaan uit een aantal risicogebieden wegens het coronavirus, meldt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Het gaat om vluchten uit China, inclusief Hongkong, Iran, Zuid-Korea en Italië. Vluchten die voor 18:00 (Nederlandse tijd) opstijgen mogen nog landen in Nederland. Daarna mogen er geen vluchten meer uit die landen naar Nederland vertrekken. Vrachtvluchten mogen nog wel landen.
Voorlopig blijft het bij de genoemde landen, laat Van Nieuwenhuizen weten. Echter, ze sluit niet uit dat daar later op aanraden van experts andere landen aan worden toegevoegd afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkelt. Nederland zal voorlopig vluchten uit de risicogebieden twee weken weren.

Proportionele maatregel

Het kabinet kijkt wat het kan regelen om Nederlanders en buitenlanders die in Nederland wonen op te halen uit deze gebieden. Van Nieuwenhuizen geeft aan dat het regelen van een speciale vlucht, zoals dat vanuit China is gebeurd, tot de opties behoord. Volgens de minister gaat het om een "proportionele" maatregel, aangeraden door experts.
Het vliegverbod dat het kabinet heeft ingesteld voor inkomende passagiersvluchten uit onder andere China, Zuid-Korea en Italië brengt grote economische risico's met zich mee. Door de maatregel vervalt namelijk een groot deel van de luchtvrachtcapaciteit naar Nederland, waarschuwt de ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!