Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland zakt in ranglijst beste woonlanden

04-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis2_01.jpg
Nederland is een plaats gezakt op de ranglijst van de Verenigde Naties (VN) van het beste land ter wereld om te leven.
Vorig jaar prijkte Nederland nog op een zesde plaats, maar dit jaar pikte rijzende ster Liechtenstein de zesde plaats van Nederland in na een indrukwekkende sprong van dertien plaatsen ten opzichte van vorig jaar. De wereld moest dit jaar, net als vorig jaar, in Noorwegen zijn meerdere erkennen.
Het minst aanlokkelijke land is Zimbabwe, dat zijn lage kwalificering te wijten heeft aan de economische crisis, de aidsepidemie en het leiderschap van dictator Robert Mugabe.
Vooral voor vrouwen is Nederland aantrekkelijk. Volgens de VN is Nederland toonbeeld van geslachtsgelijkheid. Jemen daarentegen is volgens de VN de slechtste plaats voor vrouwen om een carrière na te streven.
De UNDP, een afdeling van de VN, publiceert de ranglijst jaarlijks en onderzoekt daarvoor de individuele economische vooruitzichten, het onderwijsniveau en de levensverwachting van 169 landen. Landen als Irak, Afghanistan en Noord-Korea ontbreken op de lijst.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!