Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederland tweede met elektrisch rijden'

07-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrischeauto
Nederland staat wereldwijd op de tweede plaats wat betreft het aandeel elektrische auto's op de totale automarkt. Afgelopen jaar was 6,4 procent van de auto's in ons land volledig elektrisch aangedreven of een hybride. Alleen Noorwegen deed het beter met 29 procent, blijkt uit een woensdag gepubliceerd overzicht van het internationaal energieagentschap IEA.
Druppel op gloeiende plaat
Wereldwijd groeide het aantal elektrische auto's vorig jaar naar 2 miljoen. Een jaar eerder werd de grens van 1 miljoen overschreden. Afgezet tegen het totale aantal auto's gaat het nog altijd om een druppel op de gloeiende plaat: slechts 0,2 procent van alle auto's ter wereld rijdt op stroom. De verwachtingen zijn dat de markt groeit naar tussen de 9 en 20 miljoen voertuigen in 2020 en 40 tot 70 miljoen in 2025.
China blijft in absolute zin de grootste markt voor elektrische auto's. Zo'n 40 procent van de elektrische auto's was in dat land te vinden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Lomito
Lomito7 jun. 2017 - 12:55

Die minimale verkopen zijn alleen tot stand gekomen door het aanbieden van subsidies en fiscale voordelen. Sinds de bijtelling voor hybrides wegens ontbrekend klimaatresultaat is verhoogd is de verkoop van dit type auto's ingezakt, niet langer interessant. De berichten over de opmars van elektrische auto's moeten dan ook met een flinke korrel zout genomen worden. Veel interessanter is trouwens de opmars van elektrische fietsen, de zogenaamde pedelecs (ten onrechte E-bikes genoemd) en speed pedelecs, die in toenemende mate gebruikt worden als alternatief voor woon-werkverkeer. Alleen al de besparing op brandstofkosten is voldoende om deze fietsen in 2-3 jaar volledig terug te verdienen. Daarbij komendan nog de besparingen op aanschafkosten, verzekering, wegenbelasting, APK en onderhoud.

versteeg70
versteeg707 jun. 2017 - 12:35

Subsidies en regelingen afschaffennormaal gewoon belasting betalen zo als iedereen  en niet over rug van een mede weggebruikers 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!