Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland telt relatief veel flexkrachten

03-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werken-man-930x520
Ruim een op de vijf werknemers in Nederland heeft een flexibel of tijdelijk arbeidscontract. Daarmee scoort Nederland hoger dan gemiddeld in de Europese Unie. Toch komt ons land bij lange na niet in de buurt van het aandeel flexkrachten dat in Polen aan de slag is.
21 procent
Uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat blijkt dat vorig jaar bijna 21 procent van de Nederlandse werknemers tussen de 15 en 64 jaar op tijdelijke basis was aangesteld. In Europa was dit gemiddeld 14 procent en in Polen afgerond 28 procent. Ook Spanje telde met een aandeel van 26 procent relatief veel flexkrachten. In Roemenië en Litouwen werd daarentegen nauwelijks gebruikgemaakt van mensen met zo'n arbeidsverband.
Jongeren
Vooral jongeren moeten het volgens Eurostat vaak zonder vast contract stellen. In de EU als geheel gold dit vorig jaar voor bijna 44 procent van de werknemers jonger dan 25 jaar. In Slovenië, Spanje en Polen waren zelfs meer dan zeven op de tien jongeren flexwerker. In Nederland moest 56 procent van de jongere werknemers het met een voorlopige aanstelling doen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!