Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland stelt wissel winterband massaal uit

20-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
band-verwisselen_02.jpg
Nederlandse automobilisten stellen de jaarlijkse winterbandenwissel op grote schaal uit als gevolg van het aanhoudende zachte weer. Dat heeft een woordvoerder van brancheorganisatie VACO donderdag gezegd.
'Mensen laten zich steeds meer door het weer leiden'
,,November komt erg langzaam op gang, mensen laten zich steeds meer door het weer leiden. Maar als het straks echt koud wordt, wil iedereen meteen geholpen worden'', vertelt de zegsman.
Met 19 procent gedaald
Volgens Profile Tyrecenter, naar eigen zeggen marktleider in Nederland, is het aantal wissels tot en met half november met bijna 19 procent gedaald vergeleken met 2013. Ten opzichte van 2012 is dit zelfs 27 procent. Ook het aantal zakelijke rijders dat het winterrubber onder de auto heeft laten zetten, is volgens het bandenbedrijf flink afgenomen.
'Flinke operatie als winter invalt'
,,Als de winter plotseling invalt, wordt het een flinke operatie om iedereen snel te bedienen'', waarschuwt Profile Tyrecenter. Volgens het bedrijf bewijst de winterband zijn nut al bij temperaturen van 7 graden en lager, maar ook bij bladeren, sneeuw en zware regenval. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!