Kassa

Nederland staat grote faillissementsgolf te wachten

17-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
failliet 930x520

Nederland staat een relatief grote golf aan faillisementen te wachten vergeleken met de rest van de wereld. Nederland staat volgens onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes wereldwijd in de top tien van landen waar de sterkste stijging van het aantal faillissementen wordt verwacht eind 2020 en begin 2021. Dit heeft er onder andere mee te maken dat bedrijven in Nederland sterk afhankelijk zijn de van handel met het buitenland.

Op basis van het onderzoek voorziet Euler Hermes dat het aantal faillissementen in Nederland met 42 procent toeneemt ten opzichte van vorig jaar. De onderzoeker rekent eind dit jaar en begin volgend jaar op een wereldwijde faillissementsgolf met een stijging van 32 procent. Dat is een record. De Verenigde Staten zal relatief het hardst getroffen worden, met een stijging van 57 procent, en Duitsland veel minder, met een stijging van 12 procent.

De ernst van de coronacrisis zal pas richting het eind van 2020 te zien zijn in de faillissementscijfers, stelt risicodirecteur Johan Geeroms van Euler Hermes. Nu worden door overheidssteun nog veel bedrijven staande gehouden. Geeroms waarschuwt overheden om steunpakketten niet vroegtijdig af te bouwen. Dat zou volgens hem de situatie alleen maar verergeren. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!