Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland ruimt zaterdag op

29-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_schoonmaker.jpg
Bedrijven, gemeenten, scholen en vrijwilligers gaan zaterdag aan de slag om het land schoon te maken. Dat gebeurt op de jaarlijkse Landelijke Opschoondag, een initiatief van de stichting Nederland Schoon. Naar verwachting tienduizenden mensen gaan de strijd aan met zwerfafval in hun buurt.
Onderwijs
Opvallend dit jaar is het aandeel van het onderwijs. Volgens de stichting Nederland Schoon zijn er veel acties met en voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs. Ook steeds meer bedrijven en buurten nemen initiatieven voor schoonmaakacties, nu gemeenten door bezuinigingen steeds minder doen.
Buurtverbetering
De Landelijke Opschoondag staat dit jaar in het teken van 'De schone buurt'. Volgens de stichting blijkt dat veel opruimacties op touw worden gezet om de onderlinge band in buurten te verstevigen. Het sociale aspect speelt een steeds grotere rol. Nederland Schoon rekent dit jaar op 60.000 vrijwilligers.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!