Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland 'populaire' plek voor cybercrime

10-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cybercrime 930 310
Nederland speelt een grote rol als het gaat om cybercriminaliteit. Vanuit Nederland en Nederlandse servers worden veel aanvallen op andere landen uitgevoerd. Ook als het gaat om landen die aangevallen worden, scoort Nederland hoog.
Lokservers
Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf F-Secure. Het bedrijf plaatste meerdere zogenoemde lokservers in verschillende landen om cybercrime te monitoren. Vanuit Rusland worden de meeste cyberaanvallen gepleegd, namelijk 44 procent van de onderzochte aanvallen, gevolgd door de Verenigde Staten met 15 procent. Nederland staat op de derde plek: 7 procent van de aanvallen gebeuren vanuit hier of in ieder geval vanaf Nederlandse servers.
Aanvallen op Nederland
Behalve dat Nederland een geliefde plek is om anderen aan te vallen, worden er ook veel aanvallen op Nederland gepleegd. Het gaat op de tweede plek van meest aangevallen landen, achter de VS. Welke doelen het meest worden aangevallen - particulieren, bedrijven, overheidsinstanties - is niet bekend.
223 procent toegenomen
F-Secure onderzoekt eens per half jaar het aantal cyberaanvallen. Opvallend is dat in eerste zes maanden van dit jaar het aantal activiteiten met 223 procent is toegenomen ten opzichte van het laatste halfjaar van vorig jaar. Deels is dat te verklaren doordat er meer lokservers zijn geplaatst waarmee de aanvallen worden geregistreerd, maar voor een groot deel komt het ook echt door toegenomen cybercrime. ANP

Meer over:

cybercrime
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!