Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland ontvangt aanmaning wegens verlate creditcardwet

15-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
creditcard-930x520
Nederland en negentien andere EU-landen krijgen een aanmaningsbrief van de Europese Commissie omdat ze een richtlijn die toeslagen op het gebruik van bankpassen en creditcards verbiedt niet tijdig hebben omgezet in nationale wetgeving. De lidstaten worden daarin opgeroepen hier ,,urgent’’ werk van te maken, laat een commissiewoordvoerder weten.

Inbreukprocedure

De wetgeving had op 13 januari op orde moeten zijn. De aanmaning is de eerste stap in een zogeheten inbreukprocedure, die uiteindelijk kan leiden tot een zaak voor het Europees Hof van Justitie.
Toenmalig minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei vorig jaar dat Nederland de deadline niet zou halen, maar dat de omzetting waarschijnlijk in juni rond zou zijn.

Half miljard

Het verbod op toeslagen op het gebruik van pinpassen en creditcards scheelt Europese consumenten jaarlijks ruim een half miljard euro, becijferde de Europese Commissie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!