Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland naar allerhoogste niveau op Europese coronakaart

22-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
Kaart Nederland Duitsland
De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel krijgen het allerhoogste niveau op de Europese coronakaart. Ze kleuren nu donkerrood. Provincie Groningen werd vorige week al op donkerrood gezet. In deze provincies zijn veel besmettingen geconstateerd de afgelopen twee weken.
Flevoland, Friesland, Drenthe, Limburg en Zeeland blijven op het een na hoogste niveau staan, namelijk op rood. Nederland stond een paar weken geleden nog op groen met een paar oranje vlekken.
coronakaart

© ECDC

Strengere voorwaarden

Donderdag heeft de Europese gezondheidsdienst ECDC de gegevens op de kaarten bijgewerkt. Op basis van de coronakaart kunnen landen besluiten om de regels aan te passen. Zo kunnen ze strengere voorwaarden eisen voor reizigers die vakantie willen komen vieren, maar uit een rood gemarkeerd land komen. Landen kunnen vragen om een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs.

Vakantiebestemmingen

Grote delen van vakantiebestemmingen Spanje (Valencia, Mallorca en Ibiza) en Griekenland (Kreta) kleuren nu ook donkerrood. Delen in Frankrijk gaan van groen naar oranje, net zoals delen in Italië (Sicilië, Sardinië, Venetië en Rome).
Veel delen van Europa zijn groen, met hier en daar wat oranje gebieden. Dat betekent dat de corona-uitbraak er momenteel redelijk onder controle is. Voor die landen kunnen Nederlandse toeristen een gevaar zijn, omdat ze de erg besmettelijke Delta-variant van het coronavirus kunnen invoeren.

Informatie opzoeken

De Europese coronakaart wordt bijgehouden door de Europese gezondheidsdienst ECDC, een organisatie zoals het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). ECDC kijkt voor zijn kaart naar het aantal positieve tests in de afgelopen twee weken en naar het percentage positieve tests. Het aantal nieuwe gevallen in Nederland is de afgelopen week weer gestegen, ook al ging dat minder snel dan de week ervoor.
Het is aan te raden om de site Nederlandwereldwijd in de gaten te houden voor de actuele regels van een een land. Ook kun je de site van de ECDC raadplegen voor actuele zaken over corona en landen. Informatie over het coronapaspoort en reizen kun je hier vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!