Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederland moet inzetten op aanpakken van bevolkingsgroei ontwikkelingslanden'

24-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Afrika_930x520_steppe_savanne_man_neger_donkere
Nederland moet nog meer dan nu in ontwikkelingsprogramma's het geval is, inzetten op het aanpakken van bevolkingsgroei in ontwikkelingslanden. Dat stelt Ton Coenen, directeur van Rutgers maandagmiddag in de Johannes Rutgers Dialoog. In die jaarlijkse bijeenkomst wordt de naamgever het kenniscentrum voor seksualiteit geëerd.
Bevolkingsgroei is gevaar voor mens en milieu
Volgens Coenen is de massale bevolkingsgroei een gevaar voor mens en milieu en moet die daarom worden aangepakt. ,,Inzetten op geboortebeperking is een essentieel wapen in de strijd voor meer ontwikkeling. Zeker in Afrika, waar de bevolking zal verdrievoudigen. Nederland heeft seksuele rechten en toegang tot anticonceptie hoog in het vaandel staan. Investeren in seksuele gezondheid en rechten moet voor Nederland topprioriteit blijven”, aldus Coenen. "Bevolkingsgroei is één van de grootste uitdagingen van deze eeuw. De oplossing is simpel: geef vrouwen én mannen toegang tot anticonceptie en alles wat daarmee samenhangt." ANP

Meer over:

bevolkingsgroei
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!