Kassa

Nederland in trek bij internationale winkels

18-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Winkelstraat_18.jpg
Buitenlandse winkelketens, met name op het gebied van mode, vestigen zich steeds vaker in Nederland. In 2014 traden achttien buitenlandse winkelketens toe tot de Nederlandse retailmarkt, waarvan vijftien in Amsterdam. De hoofdstad blijkt populair, aangezien 35 procent van alle internationale winkelketens in Amsterdam is vertegenwoordigd.
Momenteel moeilijk
Dat blijkt uit onderzoek van CBRE dat dinsdag is gepresenteerd. CBRE is naar eigen zeggen het grootste adviesbureau ter wereld op het gebied van commercieel vastgoed. Volgens Marc van Tilburg, director research & consultancy van CBRE, heeft ondanks de toename van het aantal ketens, een flink deel van de in Nederland gevestigde retailers het momenteel moeilijk.
Grote winkelpanden
Buitenlandse winkelketens die in Amsterdam neerstrijken, kiezen bij voorkeur grote winkelpanden op zogenoemde A1-locaties, plekken waar ,,de passantenstromen" het grootst zijn, blijkt uit het onderzoek. Grote buitenlandse modeketens die zich vorig jaar in Nederland vestigden, zijn onder meer & Other Stories (een dochterbedrijf van H&M), Stone Island en La Perla.
Londen is met 57,9 procent aanwezige buitenlandse retailers 's werelds meest internationale winkellocatie. De Britse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Dubai (55,7 procent) en Shanghai (53,4 procent). ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!